Tomatsuppe
4 personer – som hovedret
Ingredienser
2-3 spsk. margarine
4 spsk. mel
200 g tomatpure
2 ds. hk. tomater
1 tsk. paprika
½ tsk stødt chili
Bredbladet persille, hakket
3 porrer, julienneskårne
1 l hønsebouillon
2 dl fløde
100 g suppehorn (tørre)
Sådan gør du
Suppehornene koges i letsaltet vand.
De julienneskårne porrer koges i hønsebouillonen. Hønsebouillonen sies fra – både porrer og bouillon gemmes.
Margarinen smeltes og melet røres i til en melbolle. Bouillonen røres gradvist i til en jævn sovs. Tomatpure, hakkede tomater, porrer, fløde, persille og krydderier tilsættes. Lidt persille holdes tilbage til pynt.
Suppen portionsanrettes: Først hældes kogte suppehorn i skålen/suppetallerkenen, hvorefter suppen hældes over. Til sidst drysses lidt persille over.
Spises med ske og lukkede øjne.