Jills mad

Opskrifterne på alle de lækre retter, vi kan huske fra AGs kantine 1997-2020

Jills mad

Opskrifterne på alle de lækre retter, vi kan huske fra AGs kantine 1997-2020

Tomatsuppe

4 personer – som hovedret

Ingredienser

2-3 spsk. margarine
4 spsk. mel
200 g tomatpure
2 ds. hk. tomater
1 tsk. paprika
½ tsk stødt chili
Bredbladet persille, hakket
3 porrer, julienneskårne
1 l hønsebouillon
2 dl fløde
100 g suppehorn (tørre)

Sådan gør du

Suppehornene koges i letsaltet vand.
De julienneskårne porrer koges i hønsebouillonen. Hønsebouillonen sies fra – både porrer og bouillon gemmes.
Margarinen smeltes og melet røres i til en melbolle. Bouillonen røres gradvist i til en jævn sovs. Tomatpure, hakkede tomater, porrer, fløde, persille og krydderier tilsættes. Lidt persille holdes tilbage til pynt.

Suppen portionsanrettes: Først hældes kogte suppehorn i skålen/suppetallerkenen, hvorefter suppen hældes over. Til sidst drysses lidt persille over.

Spises med ske og lukkede øjne.